hits

Rekordpris for Sohlbergs solnedgang

kommentarer

Harald Sohlbergs vakre maleri fra Nevlunghavn ble solgt til rekordpris i London denne uken. Etter en lang budrunde klubbet auksjonarius hammeren på nøyaktig 1 million Pund, altså over 10 millioner kroner. Med salær til auksjonshuset må kjøper legge på enda et par millioner kroner. Bildet har vært i samme families eie helt siden det ble kjøpt av kunstneren på 1920 tallet, og har nå funnet seg et nytt hjem. Hvem som er kjøper vil ikke auksjonshuset ut med, diskresjon er en selvfølgelighet når millionbilder selges. 

Foto: Sothebys

Her hjemme var det også auksjoner denne uken. På tirsdag avholdt Blomqvist sin siste auksjon i år, også der var Sohlberg en av stjernene. Litografiet "Vinternatt i fjellene" som er trykket i 250 eksemplarer ble denne gang solgt for 380 000,- + omkostninger. Det er dyrt!Foto: Blomqvist Kunsthandel

Tilsvarende trykk har vært omsatt mer enn 25 ganger på auksjoner de siste årene, til stadig høyere priser. I år 2000 kostet de gjerne 80 000, nå er det ofte 300 000. Med andre ord, Sohlberg har vært en god investering!

God helg fra kunsteksperten

 

Gunnar Krogh-Hansen

#kunst #kunsteksperten #sohlberg #sothebys #blomqvist #kunstoslo